Svenska Kiropraktorkliniken

Fredrik Järudd - kiropraktik Vasastan, kiropraktik Odenplan

Svenska Kiropraktorkliniken startades av mig, Fredrik Järudd, 1994. Jag är utbildad kiropraktor och behandlar på den egna kliniken och på olika företag i Stockholm.

Mitt mål är att hjälpa patienter att få så nära 100 procents funktion i kroppens leder som möjligt för att minska besvär i form av smärta. 

Min utbildning

Jag har varit kliniskt verksam som kiropraktor sedan 1994 och som massör sedan 1990. Under tre år arbetade jag som massagelärare. Jag är  också utbildad socionom (3,5 år) och har arbetat som kurator inom den somatiska och psykiatriska vården, som föreståndare för barn och vuxna med intellektuell funktionsnedsättning. 

Utbildningen av svenska kiropraktorer sker på Skandinaviska Kiropraktorhögskolan i Stockholm och omfattar fem års heltidsstudier. Efter ytterligare ett års allmäntjänstgöring erhålls legitimation som kiropraktor efter ansökan hos Socialstyrelsen. Jag har även gått en mängd kortare vidareutbildningar, t.ex. teknikkurser, rehabiliterings-, krishanterings- och forskningsförberedande kurser.

Som legitimerad kiropraktor är jag medlem i Kiropraktiska Föreningen i Sverige som är Sveriges äldsta och största kiropraktorförening. Jag är även återförsäljare av Tempurprodukter, till exempel kuddar och madrasser.

“Jag har gått här under flera år och fått hjälp med diverse problem med knän, axlar och rygg. Alltid väldigt bra och professionellt bemötande. Fredrik är kunnig inom området och jag har alltid fått tydlig information om varför problemen uppkommit samt förslag på proaktiva åtgärder för att undvika samma problem i framtiden.”
/ Sonja T